iA


Ny ledamot i Presstödsnämnden

by andersmi. Genomsnittliga lästid: about a minute.

Jag har fått ett regeringsuppdrag. Tillsammans med Brit Stakston, Ingela Wadbring, Mart Ots och ett antal riksdagsledamöter ingår jag numera i Presstödsnämnden. Full lista på de nya ledamöterna här.

Det är ett hedersamt uppdrag som jag tar på största allvar. Många är kritiska till presstödets utforming och jag har själv tidigare haft många synpunkter (bland annat det som de flesta numera håller med om, att mångfald aldrig kommer att kunna vara enbart en pappersfråga – vill vi ha riktig mångfald måste vi också tänka om vad gäller internetbaserad journalistik. Men framförallt har jag ju haft synpunkter på hur tidningarna fyller sitt demokratiska uppdrag och försökt problematisera detta mot en historisk kontext.)

Dagstidningarnas situation är på många håll kritisk. Ingenting tyder på att utvecklingen kommer att vändas, tvärtom.

Jag tror att det är bra att vi med högsta sannolikhet kommer att diskutera presstödet mer framöver. Jag tror att det är bra att behovet av en samlande mediepolitik växer fram som en central kulturpolitisk fråga. Och det ska bli väldigt spännande att delta i nämndens arbete.

 

Inga kommentarer till ‘Ny ledamot i Presstödsnämnden’

Lämna en kommentar