iA


Internet? 2016?

by andersmi. Genomsnittliga lästid: about a minute.

Är detta roligt? Sorgligt? Både och? Avgör själva.

Jag jobbar med möten och konferenser. När man hyr en lokal är det massor detaljer som måste fungera.

Wifi är en sådan sak. Människor som besöker en konferens vill vara uppkopplade. Konferensarrangören kommer att vilja ha tillgång till ett bra nät för att kunna använda internet under presentationer. Man vill Skypa, Bambusa, och så vidare. Det här gäller även för mindre möten.

Det borde vara en självklarhet att det på offentliga kommunala platser finns ett fritt och öppet wifi. Det är ingen rocket science och det saknas verkligen inte kommunala förebilder.

I Lund är öppet wifi av någon anledning en mycket krånglig fråga. Det verkar betraktas som ett svårt problem, som man inte kan hantera hur som helst.  Här får mötesdeltagare fortfarande knappra in en lång kod för att få tillgång till internet – bara för att sedan upptäcka att de loggas ut efter en viss tid. Som om internet vore något man använde på det sättet. Det här hämmar mötesverksamheten och det hämmar faktiskt också hela stadens utveckling.

Talande för hur bisarrt (ja, faktiskt) det här problemet är 2016, är när PRO nu skickar in ett medborgarförslag till kommunen.

Pensionärerna, som bland annat arbetar med kurser för att lära sina medlemmar bli digitala, klagar alltså på att kommunen segar i internetutvecklingen och ber politikerna att snälla, snälla, kan inte Lund också låta människor få tillgång till ett öppet internet i kommunens lokaler? Det hade ju bland annat underlättat kurser för äldre medborgare som vill lära sig bli digitala.

Vad svarar då kommunpolitikerna?

De skickar ärendet på utredning, utan deadline.

 

Medborgarförslag_IT-uppkoppling_i_Lunds_kommun__sida_4_av_4_med

Medborgarförslag_IT-uppkoppling_i_Lunds_kommun__sida_4_av_4_

En kommentar till ‘Internet? 2016?’

Lämna en kommentar